Chokladbrownie med kokosglasyr


Botten:
4 ägg
5 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vanilj
175 g smält smör
Glasyr:
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
200 g kokosflingor

Börja med att smälta smöret och låta det svalna. Under tiden vispas ägg och socker vitt o ch pösigt.Blanda ihop de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i äggblandningen. Sist röres smöret ner. Grädda i en långpanna i 175° ugn i 10 minuter. Ta ut kakan ur ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter tills kakan har fått en fin gyllenbrun färg.

Glasyren görs på följande sätt:smält smöret i en kastrull, blanda ner alla de övriga ingredienserna och låt koka ca fem minuter. Rör om så det inte bränner i botten.

"Learn from yesterday,live for today and hope for tomorrow"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0