Morotskaka



Det finns många variationer på den omtyckta morotskakan. Så här gör jag min.

4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
0,5 dl rapsolja
5 dl rårivna morötter

Glasyr:
200 g Philadelfiaost
150 g smör
300 g florsocker
rivet skal av en lime

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredenserna. Rör försiktigt ner rivna morötter, olja samt mjölet i äggblandningen. Grädda i en långpanna på nedersta falsen i 150° varm ugn,  ca 45 minuter.

Smält smöret till glasyren och låt det kallna. Vispa ihop philadelfiaost med florsocker och det rivna limeskalet. Tillsätt det smälta smöret. Låt stå en stund i kylskåp och stelna. Bred det på den kalla kakan.

"RÄKNA INTE DAGARNA, GÖR DAGARNA VÄRDA ATT RÄKNAS /Muhammed Ali

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0