Dubbla biskvier med apelsinkräm



Försvinnande goda !!

4 äggvitor
5 dl florsocker
200 g mald sötmandel
1 msk maizena majsstärkelse

Apelsinkräm:
1 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
200 g vit choklad
Rivet skal av en apelsin

100 g mörk blockchoklad till kanten

Vispa äggvitorna hårt och tillsätt florsockret under fortsatt vispning. Rör ner mandeln. Tillsätt majsstärkelse.

Smörj ett bakplåtspapper, klicka ut en msk till varje biskvibotten. Observera att de flyter ut så klicka glest.

Grädda i mitten av ugnen, 200°, i ca 7-8 minuter.  Låt dem svalna en aning och lossa dem försiktigt. Låt kallna.

Koka upp grädde och honung. Hacka chokladen fint och smält dem i den heta grädden. Rör om . Tillsätt apelsinskalet. Låt svalna och ställ krämen i kylen. Rör i den ibland. Göres med fördel dagen innan.

Lägg ihop biskvierna två och två med apelsinkräm mellan. Dela dem på mitten med en vass kniv till halvmånar.

Smält blockchokladen och doppa snittytorna .

"JAG HAR TYDLIGEN KOMMIT UPP I MEDELÅLDERN. AV TVÅ FRESTELSER VÄLJER JAG DEN SOM JAG KOMMER HEM TIDIGAST IFRÅN"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0