Succékaka



Denna kakan gör sej väl förjänt av namnet, så smarrig !

200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl cacao
2 dl vetemjöl
1 tsk vanilj
1 tsk bakpulver

Glasyr:
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad
100 g smör

Garnering: rostade mandelspån

Smält smöret i en kastrull, rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör samman mjöl,cacao, bakpulver och vaniljsocker och rör ner detta i smörblandningen.
Läg ett bakplåtspapper i en ugnsform ca 33 x 23 cm. Bred ut smeten och grädda i 175° ugn 15-20 minuter.
Låt kakan svalna något innan den vänds upp och ner på  ett skärbräde och bakplåtspappret lossnas.

Till glasyren rör man ihop alla ingredienserna i en kastrull, förutom smöret.  Koka på svag värme till en seg konsistens, ca 20 min. Dra kastrullen av plattan och klicka i smöret och rör till en glansig massa. Den är rätt så lös, men stelnar till om en stund, man kan påskynda genom att ställa den kallt.
Bred glasyren på den kalla kakan och strö på mandelspån.

"ÖVERALLT ÄR VI HÄNVISADE TILL OSS SJÄLVA, VI SKAPAR ELLER FINNER VÅR EGEN LYCKA "


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0