Very Cherry Chocolate cake





Den här tårtan liknar ingenting jag bakat tidigare. Bottnarna blir väldigt mjuka och lite kladdiga, men en mycket god kombination med körsbärsfyllningen. Det fick bli min egen födelsedagstårta i år, samtidigt som jag försökte träna på att göra gräddrosor, vilket inte var så lätt.

Bottnar:

2 ägg
2,5 dl starkt kaffe
2,5 dl filmjölk
1,25 dl rapsolja
200 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
450 g socker
85 g kakao

Fyllning:
500 g mascarpone
3 dl vispgrädde
120 g socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl körsbärsmarmelad

Choklad ganache:
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 msk smör

Sätt ugnen på 175 °
Blanda samman ägg, kaffe, rapsolja och filmjölk i en bunke .
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem sedan i äggblandningen. Vispa smeten på medelhög hastighet i ca 2 minuter.
Fördela smeten i  tre formar, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 35 minuter.
Obs att kakorna ser kladdiga ut men det ska de göra. Frestas inte att låta dem stå inne lite extra, de är klara när en provsticka kommer ut torr.Låt kallna.
Lägg gärna bottnarna i frysen ca 30 minuter innan tårtan börjar monteras.

Vispa under tiden samman mascarpone, grädde, socker samt vaniljsocker till en fluffig, fast kräm. Tillsätt sedan körsbärsmarmeladen. Vispa så allt blandas jämnt.

Lägg en botten på ett tårtfat och bred på ett lager av mascarponekrämen. Upprepa med följande lager. När sista bottnen är pålagd så bres krämen på toppen och sidorna. Spara lite till rosorna.

Smält chokladen till ganachen över vattenbad. Rör sedan i grädden lite åt gången och  rör sist ner smörklicken.Låt ganachen svalna  i kylskåp innan den fördelas över tårtan. Spritsa rosor av krämen om så önskas.

" KVINNOR DELAR VÅR SMÄRTA, FÖRDUBBLAR VÅR GLÄDJE OCH TREDUBBLAR VÅRA UTGIFTER"James Saunders



Kommentarer
Postat av: Anonym

Snålvattnet rinner och fascinerad av alla dessa bakverk är jag - wow!Duktiga du!Får söka i dina recept nästa gång det ska bakas något gott!

Kram

2012-04-15 @ 18:31:11
Postat av: Anonym

2012-04-15 @ 18:32:04
Postat av: Simone

så gott de ser ut,måste testa de nån gång.

2012-05-24 @ 16:15:41
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0