PRINSESSTÅRTA MED APELSINSMAK

 
Botten:

4 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
 
 
Apelsinkräm:
250 gram mascarpone
1,5 dl vispgrädde
4 msk koncentrerad apelsinjuice
0,5 dl florsocker
Vispa grädden och blanda  ner mascarpone, juice och florsocker till en slät kräm.
Lägg apelsinkräm mellan bottnarna och täck tårtan runt om med krämen.
 
mandelmassa
1 l jordgubabr


Kavla  ut marsipanen tunt, ta ut mitten på marsipanen och skär ut 8 snibbar. Lättast är det att ta en tallrik och pressa den lätt mot marsipanen så att det bildas en cirkel, sedan skär man först ett kryss och så ytterligare ett kryss.

Lägg försiktigt över marsipanen över tårtan, vik upp flikarna och dekorera "hålet" med färska bär. Eventuellt kan man sikta över lite florsocker. Vill man kan man ta lite gelatin över bären som görs på 0,5 dl gelésocker och 0,5 dl saft som kokas upp och får svalna till lagom konsistens och sedan skedas över bären.

Låt tårtan stå kallt  innan servering.
 
"ATT FÅ ETT ÄKTENSKAP ATT FUNGERA ÄR SOM ATT JOBBA PÅ EN BONDGÅRD. VARJE MORGON SKA MAN BÖRJA OM FRÅN BÖRJAN."
 
 

RSS 2.0