Nougatchokladtårta




Botten: 250 g mandelmassa

Nougattryffel:

  • 250 g mörk choklad
  • 250 g nougat
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk rom eller konjak

Körsbärsgelé:

  • 2 dl körsbärsmarmelad
  • 2 gelatinblad

Klä en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Riv mandelmassan grovt. Tryck ut den i ett tunt lager på bottnen av formen. Blöt fingrarna med lite vatten så går det lättare.

Nougattryffel: Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar. Värm försiktigt grädde, choklad och nougat i en kastrull på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa. Rör då och då. Ta från värmen och blanda ner rom eller konjak. Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen. Låt den stelna i minst 4 timmar.

Körsbärsgelé: Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Hetta upp hälften av körsbärsmarmeladen i en liten kastrull. Ta från värmen. Skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta i den varma marmeladen. Rör ner resten av marmeladen och häll försiktigt gelén i ett tunt lager på tårtan. Låt stelna i kylen. Lossa kakan från formen. Serveras med en klick vispad grädde.

 

"DEN BÄSTA AV ALLA DAGAR........ÄR IDAG!

 



Smörgåstårta med lax och räkor



Bröd: se recept till smörgåstårta med kyckling

Fyllning 1:

2 burkar tonfisk

1 stjälk selleri

1 litet äpple

4 msk majonnäs

2 msk gräslök

Citronpeppar

Salt

 

Fyllning 2:

3 hårdkokta ägg

300 g rökt lax

0,5 dl stenbitsrom

2 msk finhackad dill

2 dl creme fraiche

1 msk citron

Vitpeppar

salt

 

1 stor burk majonnäs

ca 2 dl finhackad persilja

500 g skalade räkor

300 g rökt lax

8 hårdkokta skivade ägg

färsk dill

 

Finhacka selleri och äpple, låt tonfisken rinna av, rör ihop alltsammans och smaka av kryddningen.

Hacka de hårdkokta äggen, skär laxen i små bitar, finhacka dillen och rör ihop med de övriga ingredienserna.

Dela brödet i tre delar, lägg  de två fyllningarna emellan. Bred majonnäs ovanpå och runt kanterna. Strö finhackad persilja runt kanterna. Garnera med hårdkokt skivad ägg,räkor, lax, citron och dill.

" CHOOSE TO SEE THE WORLD THROUGH GRATEFUL EYES. IT WILL NEVER LOOK THE SAME WAY AGAIN. / Doe Zantamata


Smörgåstårta med kyckling, fetaost, soltorkad tomat



Bröd som blir bra till smörgåstårta , mjukt och poröst:

5 dl mjölk eller vatten
50 g smält smör
1 paket jäst
1 tsk salt
ca 1,3 dl vetemjöl
Passar till en lite mindre ugnsplåt eller en rund form 28cm i diameter
Knåda ihop degen och låt jäsa i 30 minuter. Baka ut och låt jäsa på nytt i 30 minuter. Gräddas i 175 ° varm ugn ca 25 minuter. Pensla det varma brödet med lite vatten och linda in det i en handduk.

Fyllning 1:

5 kokta och finhackade kycklingfiléer

1 burk majskorn

1 msk mango chutney

1 msk curry

2 dl creme fraiche

Fyllning 2:

300 g fetaost

1 dl svarta oliver

1 dl soltorkade tomater

1 kruka basilika

1 dl creme fraiche

3 msk ajvar relish

Garnityr:

Bred majonnäs ovanpå och runt kanterna

Kalkonskivor, paprika, gurka, tomat, oliver, hackad persilja


"JAG UNDRADE ALLTID VARFÖR INGEN GJORDE NÅGOT ÅT DET, TILLS JAG INSÅG ATT JAG VAR NÅGON" Lily Tomlin

RSS 2.0