Chokladkolatårta 2






Samma recept i två olika utföranden.

Tårtbotten till en tårta:
4 ägg
2 dl socker
2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning 1:
3 dl vispgrädde
1 dl kakao
1 dl socker

Fyllning 2:
krossad ananas på burk
rivet skal av en citron
3 dl vispgrädde

Chokladkola:
3 dl socker
3 msk sirap
150 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
150 g smör

Gör fyllning 1 genom att blanda ihop grädde, socker och kakao. Ställ i kylskåpet minst en halv timme så att sockret får lösas upp. Vispa upp det till en fast kräm.
Gör tårtbotten på traditionellt vis. Dela den i tre delar.
På den första bottnen brer man fyllning 2 där man har vispat grädden och blandat den med avrunnen ananas och rivet citronskal.
På den andra bottnen brer man ca hälften av fyllning 1. Resten sparas till att spritsa på tårtan som dekoration.

Chokladkola: Koka ihopa alla ingredienserna utom smöret, till en seg  smet i 40 minuter. Klicka ner smöret lite åt gången. Ställ den att stelna ytterligare, till en fast konsistens. Bred över tårtan, spritsa kanterna med fyllning nr 1. och dekorera med marsipanrosor.

" RÄTT ANVÄNT ÄR LIVET LÅNGT NOG" okänd

Godiskaka med kokos



Ytterliga en favorit bland småkakor.

200 g smör
2 dl socker
1 äggula
3 dl mjöl
4 dl kokosflingor
3 msk kakao
1 tsk hjorthornssalt

Rör smör och margarin vitt, tillsätt äggulan.
Blanda de torra ingredienserna och knåda ihop till en deg. Dela degen i fyra delar. Rulla till längder och lägg på en ugnsplåt. Platta till dem något.
Grädda i 175 ° varm ugn i 10-12 minuter. Skär sneda snittar medan kakan är varm.

"HANTERA STRESSIGA SITUATIONER SOM EN HUND; OM DU VARKEN KAN ÄTA ELLER LEKA MED DET, BARA KISSA PÅ DET OCH GÅ DÄRIFRÅN"

Cocosbollar



Man blir aldrig för stor för cocosbollar. Så här gör jag mina.

200 g rumsvarmt smör
6 dl havregryn
2 dl cocosflingor
3 dl florsocker
4 msk cacao
200 g hackad vit choklad
2 dl krossad corn flakes
1 msk vaniljsocker
5-6 msk starkt kaffe
pärlsocker att rulla bollarna i

Rör först ihop alla  de torra ingredienserna, sedan smöret och kaffet lite åt gången. Knåda ihop till en smet och rulla till bollar. Rulla i pärlsocker - eller cocosflingor om man vill.
Tips! man kan färga pärlsocker i olika färger med hushållsfärg utblandat med lite vatten.

"YES, I HAVE MADE MISTAKES. LIFE DIDN´T COME WITH INSTRUCTIONS" okänd

Äppelkaka



Äppelkakor finns det hur många varianter av som helst, men den här är min absoluta favoriter. Vatten i kaksmeten gör att den blir så saftig. Det behövs varken vaniljsås eller glass till , den är god som den är.

200 g smör
2 dl vatten
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 äpplen
kanel och pärlsocker

Koka upp smör och vatten och ställ det åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten växelvis med smörblandningen.
Skala och skiva äpplena och lägg dem på kakan, strö över rikligt med kanel och pärlsocker.
Grädda i en långpanna i 175° ca 30 minuter.

"LIFE ISN´T ABOUT WAITING FOR THE STORM TO PASS, IT´S ABOUT LEARNING TO DANCE IN THE RAIN"okänd

RSS 2.0