Chokladkolatårta 1




Vill man känna sej extra duktig kan man göra sin egen vaniljkräm, fast jag tycker nog att den köpta är lika god.

Botten:
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl potatismjöl
1,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver

Vaniljkräm:
3 dl mjölk 3 %
2 msk pot.mjöl
2 msk socker
2 msk smör
3 tsk vaniljsocker

Chokladkolakräm:
3 dl socker
3 msk sirap
150 g mörk choklad
150 g smör
3 dl vispgrädde

björnbärssylt

Gör en sockerkaksbotten på traditionellt vis.
Dela den i tre delar. Låt kallna.
Koka vaniljkrämen i en kastrull. Rör ihop alla ingredienser förutom vaniljen. Låt sjuda tills första bubblan syns, under ständig omrörning. Dra kastrullen av spisen och låt den kallna. Tillsätt vaniljsocker.
Lägg ett lager av vaniljkrämen på tårtan, den andra fyllningen blir björnbärssylt.

Kolakrämen: blanda allt utom smöret och koka i ca 40 minuter. Gör kulprovet. Dra av spisen och rör i smöret, små klickar åt gången. Låt den kallna något innan den breds på tårtan. Spritsa grädde runt kanterna och dekorera efter tycke och smak.

"VÄNSKAP ÄR SOM ETT BANKKONTO: MAN KAN INTE TA UT GÅNG PÅ GÅNG UTAN ATT SÄTTA IN NÅGOT"/
Edgar W Howe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0