Rosa gräddtårta med lingonmousse och dumlefluff




En smarrig tårta med en syrlig och en söt fyllning. Dumlefluffen bör göras i god tid, gärna dagen innan så att den får stå och bli riktigt kall.
Tårtbotten:
4ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.. Sikta ned mjölblandningen i smeten och blanda om snabbt. Grädda kakan på lägsta falsen i 175 grader, cirka 30 min. Stjälp upp kakan och låt kallna.

Lingonmousse:
400 g lingon
1 dl socker
1 dl vaniljkrämspulver
2 dl florsocker
4 dl vispgrädde
Koka upp lingon och socker, låt koka 5-10 min. Mixa. Låt svalna. Vispa grädden löst, rör ner florsocker och vanilkrämpulvret , samt lingon. Ställ att stelna i kylen en stund.

Dumlefluff:
3 dl vispgrädde
180 dumlekolor
Hetta upp grädden i en kastrull, låt dumle smälta i. Låt svalna ett par timmar i kylen, den måste bli riktigt kall för att bli vispbar. Vispa upp med elvisp.

Skär tårtbotten tre delar, lägg lingonmousse på den första bottnen, därefter dumlefluff på den andra.

Dekoration:
5 dl vispgrädde,
ev. någon droppe hushållsfärg.
Vispa grädden och spritsa den runt och på kakan i ett vackert mönster.
Dekorera med jordgubbar och noblessechoklad.

" PENGAR GÖR INGEN LYCKLIG, MEN JAG GRÅTER HELLRE I EN JAGUAR ÄN I EN BUSS" Francoise Sagan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0