Schwarzwaldtårta



Bottnar
3 dl hasselnötter
4 dl florsocker
3 äggvitor
Fyllning och garnering
300 g blockchoklad
10 dl vispgrädde +2 tsk vaniljsocker

kakao

Bottnar
Sätt ugnen på 150 °

Mal nötterna och blanda dem med florsocker.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned i nötblandningen.

Rita upp tre rundlar, ca 18-20 cm i diameter på bakplåtspapper.

Bred ut smeten i rundlarna och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.

Lossa bottnarna omedelbart med en vass kniv.

Garnering
Smält blockchokladen
. Häll ut  i ett tunt lager på bakplåtspapper och låt den nästan stelna.

Sporra ut fyrkantiga bitar till garnering.

Fyllning
Vispa grädden med vaniljsockret.

Lägg samman bottnarna med ett lager av grädden mellan varje . Spritsa runtom och ovanpå.

Stick i chokladrutorna och pudra över kakao.


" DET RÄCKER INTE MED ATT VARA STRÄNGT UPPTAGEN-DET ÄR MYRORNA OCKSÅ.DET AVGÖRANDE ÄR : VAD ÄR DET MAN ÄR SÅ STRÄNGT UPPTAGEN MED?/ Henry David Thoreau


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0