Smörgåstårta med kyckling, fetaost, soltorkad tomat



Bröd som blir bra till smörgåstårta , mjukt och poröst:

5 dl mjölk eller vatten
50 g smält smör
1 paket jäst
1 tsk salt
ca 1,3 dl vetemjöl
Passar till en lite mindre ugnsplåt eller en rund form 28cm i diameter
Knåda ihop degen och låt jäsa i 30 minuter. Baka ut och låt jäsa på nytt i 30 minuter. Gräddas i 175 ° varm ugn ca 25 minuter. Pensla det varma brödet med lite vatten och linda in det i en handduk.

Fyllning 1:

5 kokta och finhackade kycklingfiléer

1 burk majskorn

1 msk mango chutney

1 msk curry

2 dl creme fraiche

Fyllning 2:

300 g fetaost

1 dl svarta oliver

1 dl soltorkade tomater

1 kruka basilika

1 dl creme fraiche

3 msk ajvar relish

Garnityr:

Bred majonnäs ovanpå och runt kanterna

Kalkonskivor, paprika, gurka, tomat, oliver, hackad persilja


"JAG UNDRADE ALLTID VARFÖR INGEN GJORDE NÅGOT ÅT DET, TILLS JAG INSÅG ATT JAG VAR NÅGON" Lily Tomlin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0