Chokladtårta med mandelmassefyllning och lemoncurd



Tårtbotten choklad:
5 ägg
3 dl socker
1 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
0,5 dl cacao
2 tsk bakpulver
Vispa ihop ägg och socker poröst, blanda ihop de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem. Grädda i 175° ugn ca 35 minuter. Låt kakan kallna och dela den sedan i tre delar. Bred fyllningarna mellan och garnera.

Fyllning 1:
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
150 g mandelmassa
2 dl vispgrädde

Fyllning 2:
2 dl vispgrädde
2 dl lemon curd

Garnering:
300 g frysta hallon
ca 150 g marsipan
ev hushållsfärg
1 dl gelésocker
1 dl vatten eller saft

Fyllning 1 görs så här: vispa creme fraichen tillsammans med kardemumma och vaniljsocker tills den är fast. Riv i mandelmassan. Vispa vispgrädden hårt och rör ihop med creme fraichen.
Garnering: spackla tårtan med ett tunt lager av fyllning 2 som du sparat. Kavla ut marsipanen och lägg den som en kant runt hela tårtan. Lägg på de frysta bären.
Koka upp vatten och gelésocker i 30 sek.Låt den halvstelna innan du skedar den över bären.

"OM MAN GÅR UPP I VIKT AV ATT TITTA PÅ EN BAKELSE, SÅ BORDE MAN GÅ NER I VIKT AV ATT TITTA PÅ SVART KAFFE OCH EN HALV GRAPEFRUKT" Gunilla Dahlgren


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0