Hemavans äppelkaka





Pajdeg:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g smör el. margarin

Fyllning:
5-6 äpplen, skalade och grovrivna
3 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl créme fraiche
1 dl nötkärnor el. sötmandel (hackade)
1-2 tsk mald kanel

Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter och ställ den i kylen i ca 30 minuter. Bred ut de grovrivna äpplena över pajdegen.

Förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Vispa ihop äggen med strösockret och vaniljsockret. Rör ner créme fraichen och häll sedan blandningen över äpplena.

Strö över nötter el. mandel och sedan kanelen.
Grädda ytterligare i ca 40 min. Servera ljummen med lättvispad grädde

" DET ENDA VI ALDRIG FÅR NOG AV ÄR KÄRLEKEN. OCH DET ENDA VI ALDRIG GER NOG AV ÄR KÄRLEKEN" /Henry Miller

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0