Chokladbrownie med kokosglasyr
Botten:
4 ägg
5 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vanilj
175 g smält smör
Glasyr:
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
200 g kokosflingor
Börja med att smälta smöret och låta det svalna. Under tiden vispas ägg och socker vitt o ch pösigt.Blanda ihop de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i äggblandningen. Sist röres smöret ner. Grädda i en långpanna i 175° ugn i 10 minuter. Ta ut kakan ur ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter tills kakan har fått en fin gyllenbrun färg.
Glasyren görs på följande sätt:smält smöret i en kastrull, blanda ner alla de övriga ingredienserna och låt koka ca fem minuter. Rör om så det inte bränner i botten.
"Learn from yesterday,live for today and hope for tomorrow"
Kommentarer
Trackback