Fyrklövertårta
Vet inte var den här tårtan har fått sitt namn ifrån, men god är den med sin indränkning av rom
Botten:
4 ägg
3 dl socker
1 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning 1:
aprikosmarmelad
1 dl vispad grädde
Fyllning 2:
bananskivor
1 dl vispad grädde
Rom & vatten till fuktning
Glasyr:
100 g smält blockchoklad
100 g florsocker
100 g margarin
1 ägg
Botten bakas på traditionellt vis, delas i tre delar och fyllningarna läggs mellan. För att fukta bottnarna blandar jag ut ljus rom med lika delar vatten och penslar på.
Till glasyren rör man ihop alltsammns till en blank smet och brer den sedan på kakan som ställes i kylen att stelna en stund.
Garnera med jordgubbar och citronmeliss eller rostade mandelspån om man så vill.
"DET ÄR EN GOD VANA ATT DÅ OCH DÅ IFRÅGASÄTTA SAKER OCH TING SOM MAN I ÅRATAL HAR TAGIT FÖR GIVNA" /tyskt ordspråk
Kommentarer
Trackback