Fyrklövertårta



Vet inte var den här tårtan har fått sitt namn ifrån, men god är den med sin indränkning av rom

Botten:
4 ägg
3 dl socker
1 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning 1:
aprikosmarmelad
1 dl vispad grädde

Fyllning 2:
bananskivor
1 dl vispad grädde

Rom & vatten till fuktning

Glasyr:
100 g smält blockchoklad
100 g florsocker
100 g margarin
1 ägg

Botten bakas på traditionellt vis, delas i tre delar och fyllningarna läggs mellan. För att fukta bottnarna blandar jag ut ljus rom med lika delar vatten och penslar på.
Till glasyren rör man ihop alltsammns till en blank smet och brer den sedan på kakan som ställes i kylen att stelna en stund.
Garnera med jordgubbar och citronmeliss eller rostade mandelspån om man så vill.

"DET ÄR EN GOD VANA ATT DÅ OCH DÅ IFRÅGASÄTTA SAKER OCH TING SOM MAN I ÅRATAL HAR TAGIT FÖR GIVNA" /tyskt ordspråk







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0