Morotskaka
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2724292/images/2011/morotskaka-002_163342138.jpg)
Det finns många variationer på den omtyckta morotskakan. Så här gör jag min.
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
0,5 dl rapsolja
5 dl rårivna morötter
Glasyr:
200 g Philadelfiaost
150 g smör
300 g florsocker
rivet skal av en lime
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredenserna. Rör försiktigt ner rivna morötter, olja samt mjölet i äggblandningen. Grädda i en långpanna på nedersta falsen i 150° varm ugn, ca 45 minuter.
Smält smöret till glasyren och låt det kallna. Vispa ihop philadelfiaost med florsocker och det rivna limeskalet. Tillsätt det smälta smöret. Låt stå en stund i kylskåp och stelna. Bred det på den kalla kakan.
"RÄKNA INTE DAGARNA, GÖR DAGARNA VÄRDA ATT RÄKNAS /Muhammed Ali
Kommentarer
Trackback