Chokladbiskvier
50 st.
Biskvi:
400 g mandelmassa
2 äggvitor
Fyllning:
100 g smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
1 msk kakaopulver
1 tsk nescafé
Glasyr:
150 g blockchoklad
2-3 droppar olja
Riv mandelmassan grovt, rör ner äggvitan och rör om till en smidig massa. Rulla små kulor och lägg på plåt. Platta till dem något med handen. Grädda i 175° ugn ca 10 min. Låt kallna.
Till fyllningen röres allt ihop , som sedan bres på kakorna och formas till en liten topp så att biskvin får sin karaktäristiska form. Ställ in i frysen en kvart så att de får stelna till.
Smält chokladen och häll i oljedropparna. Doppa biskviernas övre del och låt stelna.
"UNGDOMEN SKULLE VARA ETT IDEALISKT TILLSTÅND OM DEN KOM LITE SENARE I LIVET" James Thurber
Kommentarer
Trackback