Chokladbiskvier



50 st.
Biskvi:
400 g mandelmassa
2 äggvitor

Fyllning:
100 g smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
1 msk kakaopulver
1 tsk nescafé

Glasyr:
150 g blockchoklad
2-3 droppar olja

Riv mandelmassan grovt, rör ner äggvitan och rör om till en smidig massa. Rulla små kulor och lägg på plåt. Platta till dem något med handen. Grädda  i 175° ugn ca 10 min. Låt kallna.

Till fyllningen röres allt ihop , som sedan bres på kakorna och formas till en liten topp så att biskvin får sin karaktäristiska form. Ställ in i frysen en kvart så att de får stelna till.

Smält chokladen och häll i oljedropparna. Doppa biskviernas övre del och låt stelna.

"UNGDOMEN SKULLE VARA ETT IDEALISKT TILLSTÅND OM DEN KOM LITE SENARE I LIVET" James Thurber

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0