Jullimpa



Mustigt, sött och gott blir det här brödet. Bakas endast till jul hemma hos mej.

1 liter utspädd apelsinjuice
2 paket färsk jäst
3 dl brödmalt
3 dl vetekli
3 dl rågmjöl
3 dl sirap
1 msk salt
10-13 dl vetemjöl

Värm juicen till 37° och lös upp jästen. Blanda i sirap och de torra ingredienserna. Degen ska vara rätt så lös.
Jag brukar köra med elvispens vispkrokar. Smörj två avlånga formar och låt degen jäsa under duk i 1 1/2 timme.
Grädda i 175° varm ugn i 1 timme.

" TA DEJ SAMMAN OCH GÖR NÅGOT ONYTTIGT !" okänd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0