Citronrutor
Gott gott !!
Botten:
3 3/4 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
225 g smör
Citronkräm:
6 ägg
4 dl socker
1 dl vetemjöl
2 citroner, rivet skal av+ 1 1/2 dl saft
florsocker
Botten: blanda alla torra ingredienserna och mosa ner smöret med en gaffel. Låt degen vila i kylskåp i 30 min.
Tryck ut i en form ca 30x35 och nagga degen med en gaffel. Förgrädda i 200° ugn ca 10 min.
Citronkräm: Riv skalet av båda citronerna och pressa ur 1,5 dl saft. Vispa ägg och strösocker pösigt, tillsätt vetemjöl samt citronskalet och saften. Grädda i 175° på nedersta falsen ca 12-15 min. Pudra rikligt med florsocker över. Kakan är väldigt lös, så den bör stå kallt över natten inann man skär upp den.
" KÄRLEK ÄR ATT ACCEPTERA VARANDRA " Elise Ottosen-Jensen
Kommentarer
Trackback