Exotisk moussetårta
Så här blev årets födelsedagstårta till maken.
Browniebotten:
150 g smör
2,5 dl socker
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vanilj
0,5 dl kakao
2 ägg
1,5 dl kokt vatten
mousse:
3 ägg
1,5 dl socker
400 g philadelfiaost
200 g creme fraiche
1 tsk vanilj
2,5 dl outspädd ananas/passionsfruktjuice
3 msk gelatin
garnering:
vispgrädde
chokaldfigurer
röda cocktailbär
Rör ihop alla torra ingredienser, blanda ner det smälta smöret växelvis med det varma vattnet. Vispa upp äggen lätt och rör ner dem sist. Grädda i en form med löstagbar botten, 24 cm/diameter, ca 25 min. i 175°.
Låt kakan svalna, diska ur formen och lägg tillbaka kakan i den.
Till moussen vispas ägg och socker pösigt. Bland varsamt ner ost och creme fraiche, samt vaniljsocker. Blötlägg gelatinet och smält det i lite av juicen. Bland ner resten av juicen och häll i ägg/ostblandningen och rör om.
Bre moussen över kakan och ställ den att stelna i kylskåp, minst 2 timmar. Dekorera efter tycke och smak.
" VARJE DAG AV DITT LIV ÄR ETT BLAD I DIN HISTORIA" arabiskt ordspråk
Kommentarer
Trackback