Bröllopstårta
Dessa tårtor gjorde jag till min älskade lillasysters bröllop.
En rätt så enkel tårta att göra med få ingredienser.
Dekorationen tar lite tid, men där kan man förbereda blommor och blad dagar i förväg och förvara i en burk med tättslutande lock.
Tårtbotten:
6 ägg
3 dl socker
1 dl pressad apelsin
4 msk kakao
4 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Hallonmousse:
5 ½ dl grädde
500 g hallon ( lätt tinade)
3 äggvitor
150 g socker
6 blad gelatin
Dekoration: ca 1 kg sugarpaste eller marsipan
det ska även räcka till blommor och blad.
hushållsfärg till infärgning av rosor/ kallor/ blad
Tårtbotten:
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna, sikta ned detta i smeten. Sist blandar man försiktigt ner apelsinsaften. Grädda ca 30 min i 175 grader varm ugn.
Hallonmousse:
Blötlägg gelatinbladen
Blanda socker och äggvita och värm under omrörning till ca 60 grader. Vispa sedan upp det med elvisp till en maräng.
Smält gelatinbladen och blanda lite av den lätt uppvispade grädden i gelatinet. Sedan tillsättes resten av grädden. Vispa ner hallonen i marängen och sist grädd-gelatinblandningen.
Låt moussen stelna till i kylskåp ca ½ timme.
Skär tårtbotten i tre delar och bred fyllning mellan.
Om man vill kan man pensla bottnarna med lite mjölk utblandat med en gnutta vaniljsocker.
Kavla ut sugarpasten och täck tårtan, garnera med blommor och blad, gör en kristyr av äggvita och florsocker och spritsa runt kanterna.
Obs! receptet räcker till en stor rund tårta eller långpanna
"BÄTTRE ATT TÄNDA ETT LJUS OM ÄN ALDRIG SÅ LITET ÄN ATT FÖRBANNA MÖRKRET " Konfucius
Du är helt otrolig med dina bakverk!!! hur orkar du???