Djurgårdsbrunnstårta
Detta recept har jag haft i min ägo i över trettio år och gjort den många gånger. Den gör alltid succé!
Botten:
150 g oskalad mandel
2 dl strösocker
4 äggvitor
Kräm:
250 g smör
2 ½ dl florsocker
4 äggulor
1 msk starkt kaffe
1 msk konjak
1 – 2 tsk kakaopulver
1 påse mandelspån till garnering
Sätt ugnen på 200 gr och rita upp en rundel på ett bakplåtspapper, ca 28 cm i diameter. Mal mandeln fint och blanda med sockret.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem. Bred ut smeten på bakplåtspappret och grädda bottnen ca 20 minuter.
Till fyllningen röres smör och florsocker fluffigt. Arbeta in en äggula i taget och sedan kaffet. Vispa med elvisp så att krämen går ihop. Tillsätt konjak och kakao.
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna, vakta noga så de inte bränns.
Bred krämen över den kalla kakan och garnera med rostade mandelspån. Frys kakan .
" KÄRLEKEN ÄR SOM EN DUVA, HÅLLER MAN FÖR HÅRT KVÄVS DEN,HÅLLER MAN DEN FÖR LÖST FLYGER DEN BORT "
Danskt ordspråk