Finsk russinkaka



Godaste mjuka kakan från min barndom. Vi kallar den för Ethelskakan, eftersom mamma fick receptet av sin väninna Ethel.

3 dl russin
3 dl vatten
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
Koka russin och vatten i en stor kastrull i 8 min. Dra kastrullen av spisen och blanda ner smör och socker. Rör om så det smälter. Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner. Sist tillsättes äggen, lätt uppvispade.
Grädda i 175° ca 45 minuter, känn efter med en sticka att den är torr.

"AIM FOR THE MOON-EVEN IF YOU MISS YOU'LL LAND AMONG THE STARS"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0