Lyxig chokladkaka
200 g mörk choklad av fin kvalité
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
2 msk honung
20 g smör
Börja med glasyren som ska stå kallt minst 4 timmar. Finhacka chokladen och lägg det tillsammans med smöret i en skål. Koka upp grädde och honung och slå den över chokladen så den smälter. Mixa balndningen slät. Ställ i kylen, helst över natten.
Till kakan smälter man smör och choklad på låg värme. Låt svalna något. Vispa ägg och socker vitt o pösigt. Bland mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten växelvis med chokladen.
Grädda i 175° ugn i 12 minuter. Kakan är då väldigt lös, men ska så vara. Låt den kallan och bred över glasyren.
Njut !
" STYRKA ÄR FÖRMÅGA ATT BRYTA EN CHOKLADKAKA I FYRA BITAR-OCH SEDAN BARA ÄTA EN AV DEM"
Kommentarer
Trackback