Pinocciotårta



Överraskade en fantastisk 50-åring med denna tårta.
Botten:
125 g smör
1 dl socker
2 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk vanilsocker
1 burk fruktcocktail 400 g
Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna ca 30x40 cm med bakpapper.
Rör margarin och socker poröst och tillsätt äggulorna en i taget. Bland vetemjöl, bakpulver och kakao och sikta ner omväxlande med mjölken. Bred ut smeten jämnt i pannan.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa försiktigt ner socker, vaniljsocker och hälften av mandelspånen. Bred maräng över kaksmeten och strö på resten av mandelspånen. Grädda ca 20 minuter eller tills marängen är torr och fått lite färg. Drag kakan av formen på  bakgaller och låt svalna. När kakan är kall delas den på mitten. Vispa grädden och bred ut den på den ena bottnen. Lägg på fruktcocktailen och sist den översta bottnen.

Till tårtan på bilden har jag gjort dubbel sats, räcker till 30 personer. Dessutom har jag siktat över lite kakao och dekorerat med  rosor av sugarpaste.


"DET ÄR ROLIGARE ATT PRATA MED NÅGON SOM INTE ANVÄNDER LÅNGA
SVÅRA ORD UTAN HELLRE KORTA, LÄTTA ORD SOM; "VILL DU HA LITE MAT?"
(Nalle Puh)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0