Rödbets och valnötsbrownies



Kan man göra morotskaka så kan man göra rödbetskaka ! Och gott blir det.

Ingredienser:
225 g mörk choklad
3 st ägg
4 dl strösocker
4 dl kokta, rivna rödbetor
2 msk apelsinlikör eller, färskpressad apelsin
150 g valnötter, hackade
1,5 dl vetemjöl

Chokladsmörkräm:
75 g choklad, mörk, grovhackad
3 msk starkt kaffe
50 g rumsvarmt osaltat smör
100 g rumsvarm philadelphiaost
1 dl florsocker
0,5 st apelsin, rivet skal från
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och choklad . Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen i äggvispet.

Blanda i rödbetor, likör och valnötter. Vänd sist ner mjölet.

Häll smeten i en smord och mjölad långpanna, cirka 20x30 centimeter. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter. Känn med en prov- sticka att kakan är klar. Låt kallna.

Smält chokladen till krämen, blanda i kaffet.  Vispa ihop smör, ost, florsocker och apelsinskal.

Rör ner en klick av ost/smörblandningen i chokladen. Blanda sedan chokladen i ost/smörblandningen. Bred krämen över kakan och skär upp i rutor.

"AVUNDAS ALDRIG NÅGON HENNES LYCKA! DU KÄNNER INTE TILL HENNES HEMLIGA SORGER " Indiskt ordspråk



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0