Rosa gräddtårta med lingonmousse och dumlefluff
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2724292/images/2011/kopia-av-cimg5521_151378376.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2724292/images/2011/cimg5514_162615873.jpg)
En smarrig tårta med en syrlig och en söt fyllning. Dumlefluffen bör göras i god tid, gärna dagen innan så att den får stå och bli riktigt kall.
Tårtbotten:
4ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.. Sikta ned mjölblandningen i smeten och blanda om snabbt. Grädda kakan på lägsta falsen i 175 grader, cirka 30 min. Stjälp upp kakan och låt kallna.
Lingonmousse:
400 g lingon
1 dl socker
1 dl vaniljkrämspulver
2 dl florsocker
4 dl vispgrädde
Koka upp lingon och socker, låt koka 5-10 min. Mixa. Låt svalna. Vispa grädden löst, rör ner florsocker och vanilkrämpulvret , samt lingon. Ställ att stelna i kylen en stund.
Dumlefluff:
3 dl vispgrädde
180 dumlekolor
Hetta upp grädden i en kastrull, låt dumle smälta i. Låt svalna ett par timmar i kylen, den måste bli riktigt kall för att bli vispbar. Vispa upp med elvisp.
Skär tårtbotten tre delar, lägg lingonmousse på den första bottnen, därefter dumlefluff på den andra.
Dekoration:
5 dl vispgrädde,
ev. någon droppe hushållsfärg.
Vispa grädden och spritsa den runt och på kakan i ett vackert mönster.
Dekorera med jordgubbar och noblessechoklad.
" PENGAR GÖR INGEN LYCKLIG, MEN JAG GRÅTER HELLRE I EN JAGUAR ÄN I EN BUSS" Francoise Sagan
Kommentarer
Trackback