Chokladmaränger
9 stora
Ingredienser
7 st äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Sätt ugnen på 130 grader, varmluft eller 150 grader vanlig ugn.
Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
Smält chokladen och blanda den försiktigt med marängen. Ett varv med slickepotten brukar räcka, annars får du en jämnbrun smet.
Klicka ut marängen på bakplåtspapper.
Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara lite sega i mitten.
" DET ÄR DÅLIGA FRESTELSER OM MAN INTE FALLER FÖR DEM" Gunilla Dahlgren