Chokladrulltårta med limekräm och mandelmassa
Ingredienser
3 ägg
1 1/2 dl socker
2 msk kakao
3/4 dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Limekräm:
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
125 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
Skal och saft av 1 limefrukt
Garnering:
400 g mandelmassa
grön karamellfärg
50 g mörk blockchoklad
Ugn: 250°
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 5-7 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper. Drag bort pappret som kakan har gräddats på. Lägg över en fuktig handduk eller låt kakan kallna under långpannan.
Blanda samman mjöl och vatten i en liten kastrull. Låt det koka upp under omrörning och koka någon minut. Tag kastrullen från värmen och rör ner äggulan. Låt krämen kallna.
Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, rivet skal och pressad saft av 1 limefrukt. Klicka ner det lite i taget i den kokta krämen. Rör till en slät smet.
Bred krämen över den kalla kakan. Rulla samman den och låt den ligga på skarven.
Färga mandelmassan. Kavla ut den mellan plastfolie tills den är så stor att den täcker rulltårtan. Lägg rulltårtan på mandelmassan och rulla ihop den. Lägg kakan med skarven nedåt. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn och spritsa över mandelmassan. Sikta ev. över lite florsocker.