Passionsfrukttårta
Passionsfrukttårta, absoluta favoriten i min familj. Närhelst som fantasin tryter och jag frågar dem vilken tårta vi ska ha så blir svaret alltid detsamma: passionsfrukttårta ! Praktisk också eftersom den går att göra helt klar flera dagar innan kalaset och ha i frysen.
Botten:
300 gr mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Mousse:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör ( eller punsch/annan likör)
dekorering: 4-5 st. passionsfrukt
Riv mandelmassan grovt, blanda ihop med äg och kakao.
Grädda ca 20 min. 175 grader ugn i en form med löstagbara kanter.
Låt kallna, rengör formen och lägg tillbaka kakan.
Vispa grädden hårt.
Smält chokladen
Vispa ihop äggulorna med likören, blanda ner chokladen under fortsatt vispning och sist grädden.
Bre ovanpå kakan och ställ i frysen att stelna, minst 3 timmar.
Gröp ur passionsfrukterna och garnera tårtan.
Låt den tina i rumstemperatur ca 20 min innan den äts.
"ETT LIV UTAN SORGER ÄR SOM EN MÅLNING UTAN SKUGGOR" Frank Crane
Kommentarer
Trackback