Marängårta med rice crispies och chokladkräm



Den här tårtan tog jag med mej ett nyår då vi var många samlade. Vill du göra en stor tårta så måste du dubbla receptet.


Maräng:
3 äggvitor
2 ½ dl strösocker
3 dl Rice Krispies

Fyllning:
1 dl vatten
2 ½ msk vetemjöl
50 g mörk choklad
50 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
3 dl vispgrädde

Garnering:
30 g mörk choklad  eller valfria frukter/bär

 

Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 min tills marängen är blank.
Vänd försiktigt ner Rice Krispies. Bred ut smeten på smörat och mjölat bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Ta ut långpannan och dela marängen i två delar. Låt marängen svalna.
Koka ihop vatten och vetemjöl( maizena går också bra om det finns glutenallergiker) till fyllningen under vispning till en tjock smet.
Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör. Vispa tills allt smält.
Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena marängen. Lägg den andra marängen över. Vispa grädden och bred den över den översta marängen.

Smält chokladen. Ringla med en gaffel ett chokladmönster på marängen, eller garnera med frukter eller bär.
Låt gärna tårtan stå svalt en stund före servering.

 

I AM ALWAYS WILLING TO LEARN, HOWEVER I DO NOT ALWAYS LIKE TO BE TAUGHT / Winston Churchill

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0