Morsdagstårta
Tårtbotten till en långpanna:
6 ägg
6 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
3 dl potatismjöl
2 msk bakpulver
2 msk vanilj
2 dl hett vatten
Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda alla torra ingredienserna och rör försiktigt ner det i äggsmeten, omväxlande med det varma vattnet.
Fyllning 1:
Hallonmousse
6 blad gelatin
150 g socker
85 g äggvita (ca 3 st)
300 g hallonpuré
5,5 dl grädde
Blötlägg gelatinbladen. Blanda äggvita och socker och värm under omrörning till 60 grader. Vispa sedan upp det i maskin till en maräng. Smält hallonpurén och tillsätt gelatinbladen så att de smälter i purén. Vispa grädden lätt. Vispa ner hallonen i marängen och tillsätt därefter grädden. Låt stelna en stund i kylen innan du använder den.
Fyllning 2: har jag använt mangoyoghurtmousse,se receptet i Frukttårta
Dela tårtbotten i tre delar och lägg fyllningarna emellan. Bred på grädde och spritsa vackert, samt dekorera valfritt med marsipanblommor eller frukt.
"EN MAMMA ÄR EN SOM GRÅTER NÄR DU GÖR NÅGOT DUMT OCH GRÅTER ÄNNU MER NÄR DU GÖR NÅGOT BRA" Ur Barn skriver om mammor
Kommentarer
Trackback