Ambrosiakaka
Botten:
3 ägg
2,5 dl socker
150 g smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
fyllning:
gör en kall marsankräm på 2 dl mjölk och 3,5 msk pulver
1,5 dl vispgrädde
glasyr:
5 dl florsocker
pressad citron
ev. strössel,hushållsfärg
Smält smöret och låt det kallna. Vispa ihop ägg och socker till en pösig smet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Sist ihälles det smälta smöret.
Rör ihop marsankrämen och den vispade grädden.
Grädda i 175° varm ugn, ca 25 min. Låt kakan kallna och dela den sedan i två bottnar.
Bred marsanfyllningen emellan.
Rör ihop florsocker och citronsaft ( man får prova sej fram till lagom konsistens)
Färga eventuellt med någon droppe hushållsfärg. Glasera kakan. Strö över strössel om så önskas.
"VAR TACKSAM MOT DEM SOM IRRITERAR DEJ, DE HJÄLPER DEJ ATT TRÄNA UPP DITT TÅLAMOD"
Kommentarer
Trackback