Cappuccinorutor
Verkligen ingenting för kalorijägare, men goda blir de !
400 g smör
5 dl råströsocker
8 ägg
6,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kakao
6 msk nescafé upplöst i
4 msk varmt vatten
Glasyr:
150 g vit choklad
60 g smör
6 msk mjölk
4 1/4 dl florsocker
kakao
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör noggrant mellan varje.
Bland de torra ingredienserna. Rör ut kaffet i det varma vattnet. Blanda ner mjölsorterna växelvis med kaffet i smeten.
Grädda i en mindre ugnsform för att få höjden på kakan, ca 35x40cm
Ugnstemperatur 175°, ca 25 min. Kakan ska vara torr.
Till glasyren smältes smör, mjölk och den vita chokladen varsamt i en kastrull. Tillsätt florsocker och rör den slät.
Bred över den kalla kakan och sikta lite kakaopulver över.
" VÄNTA INTE PÅ DEN STORA LYCKAN, SÅ ATT DU MISSAR DEN LILLA"/ okänd
Kommentarer
Postat av: Majvor
Detta är en sååå fantastisk blogg och helt fantastiskt goda och fina bakverk. Hon som gjort dem är verkligen en superbagare!!!
Trackback