Äppelkaka
Äppelkakor finns det hur många varianter av som helst, men den här är min absoluta favoriter. Vatten i kaksmeten gör att den blir så saftig. Det behövs varken vaniljsås eller glass till , den är god som den är.
200 g smör
2 dl vatten
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 äpplen
kanel och pärlsocker
Koka upp smör och vatten och ställ det åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten växelvis med smörblandningen.
Skala och skiva äpplena och lägg dem på kakan, strö över rikligt med kanel och pärlsocker.
Grädda i en långpanna i 175° ca 30 minuter.
"LIFE ISN´T ABOUT WAITING FOR THE STORM TO PASS, IT´S ABOUT LEARNING TO DANCE IN THE RAIN"okänd
Kommentarer
Postat av: Hanna
vad mumsigt det ser ut, det här receptet snor jag. :)
Trackback