Chokladkolatårta 2






Samma recept i två olika utföranden.

Tårtbotten till en tårta:
4 ägg
2 dl socker
2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning 1:
3 dl vispgrädde
1 dl kakao
1 dl socker

Fyllning 2:
krossad ananas på burk
rivet skal av en citron
3 dl vispgrädde

Chokladkola:
3 dl socker
3 msk sirap
150 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
150 g smör

Gör fyllning 1 genom att blanda ihop grädde, socker och kakao. Ställ i kylskåpet minst en halv timme så att sockret får lösas upp. Vispa upp det till en fast kräm.
Gör tårtbotten på traditionellt vis. Dela den i tre delar.
På den första bottnen brer man fyllning 2 där man har vispat grädden och blandat den med avrunnen ananas och rivet citronskal.
På den andra bottnen brer man ca hälften av fyllning 1. Resten sparas till att spritsa på tårtan som dekoration.

Chokladkola: Koka ihopa alla ingredienserna utom smöret, till en seg  smet i 40 minuter. Klicka ner smöret lite åt gången. Ställ den att stelna ytterligare, till en fast konsistens. Bred över tårtan, spritsa kanterna med fyllning nr 1. och dekorera med marsipanrosor.

" RÄTT ANVÄNT ÄR LIVET LÅNGT NOG" okänd
Trackback
RSS 2.0