Dubbelt så goda
1,5 dl malda hasselnötter
1,5 dl mald mandel
4 dl florsocker
4 äggvitor
Fyllning:
1 dl starkt kaffe
1 msk maizena
1 äggula
125 g smör
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Börja med att röra ihop den malda mandeln och de malda hasselnötterna med florsockret.
Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner dem i nötblandningen.
Klicka ut smeten på en ugnsplåt, 1 msk stora klickar, det blir ca 35 st.
Grädda i 12 minuter i 175° varm ugn. Lossa kakorna från plåten och låt dem kallna.
Fyllningen: Koka upp kaffet med maizenan, låt den kallna. Rör i äggulan. Rör ihop smör med florsocker och vaniljsocker. Bland sist i kaffekrämen , lite i taget så den inte skär sej. Skulle det trots allt hända, kan man lägga skålen i vattenbad och vispa upp den på nytt.
Bred krämen på kakorna och lägg ihop dem två och två. Går utmärkt att frysa, och är som godast att ätas direkt ur frysen.
"HEMLIGHETEN MED ATT FÖRBLI UNG LIGGER I ATT LEVA HEDERLIGT,ÄTA LÅNGSAMT OCH LJUGA OM SIN ÅLDER" okänd
Kommentarer
Trackback