Frallor med manitoba creme



Detta fantastiska mjöl med extra jäskraft gör brödet så fluffigt och mjukt !

1 paket jäst
1 msk honung
50 g smält smör
1 tsk bakpulver
1 msk salt
ca 13 dl mjöl (manitoba creme)

till pensling: ägg + sesamfrön

Sätt ugnen på 250°.
Smält jästen i lite av degspaden, blanda ner de övriga ingredienserna och knåda  ca 10 min. i assistenten.
Låt jäsa på dragfri plats  i 45 minuter.
Dela degen i portionsbitar och rulla till bullar. Lägg dem på en smord ugnsplåt. Platta till bullarna något och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Ställ in plåten i ugnen, sänk värmen till 200°.
Grädda ca 12 minuter.

"DET ÄR INTE MÅNGA SOM VET HUR BRA DE HAR DET, DÄREMOT HUR BRA ANDRA HAR DET" okänd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0