Kesellakaka
250 g smält smör
4 dl socker
8 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Till 1/3 av degen tillsättes:
1 ägg
2 dl yoghurt eller filmjölk
Fyllning:
2 burkar kesella
2 ägg
2 dl socker
saften av en citron
2 tsk vaniljsocker
Rör ihop de torra ingredienserna, slå sedan över det smälta margarinet. Ta undan en tredjedel av degen och blanda den med ägg och yoghurt/filmjölk.
Bred ut den delen först i en mindre långpanneform, ca 30x40.
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll över. Sist tar man resterande deg och smular över.
Grädda i ca 40 min. i 200°
"BÄR INTE PÅ FRAMTIDA BEKYMMER, FÖR DÅ FÅR DU GENOMLIDA DEM TVÅ GÅNGER"/ okänd
Kommentarer
Trackback