KörsbärstårtaEn lite annorlunda tårta. Den är pysslig med många moment, men du får lön för mödan, för den blir väldigt god.

300 g djupfrysta smördegsplattor
50 g mandelspån
7-8 dl urkärnade körsbär
4 msk socker
1/2 tsk kanel
1 msk potatismjöl
2 msk rött vinbärsgelé
1 3/4 dl florsocker
1-2 msk körsbärsbrännvin
7-8 blad gelatin
7 1/2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Tina smördegsplattorna. Rosta mandelspånen ljust bruna.
Koka upp körsbären med 1 1/4 dl vatten, 2 msk socker och kanel. Låt sjuda 7 minuter. Rör ut potatismjölet med lite kallt vatten och häll redningen i körsbären. Koka upp under omrörning och låt kompotten kallna.
Värm ugnen till 200°
För samman degplattorna och kavla ut till tre rundlar med 26 cm i diameter. Lägg dem på vattensköljd plåt och grädda 10 minuter. Bred vinbärsgelé på en av bottnarna. rör ut florsockret med med körsbärsbrännvin och glasera geléet. Lägg den åt sidan, den ska ligga överst.
Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden med resten av sockret samt vaniljsockret. Krama ur gelatinet och lös upp det på svag värme. Bland i 3 msk vispad grädde och rör samman med resten av grädden. Bred körsbärskompotten på en tårtbotten och täck med grädden.
Lägg på den andra bottnen och bred på tjockt med grädde. Dela den glaserde bottnen i tolv bitar och lägg den överst. Täck tårtan runt om med grädde. Strö över mandelspån och dekorera med körsbär.

" DU ÄR CHEF ÖVER LIVET, DU HAR EN KUND OCH DET ÄR DU" Phil McGraw

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0