Nötkolakaka



Botten:
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g smör
2 ägg

Fyllning:
300 g blandade nötter
3 dl socker
0,5 dl sirap
150 g smör
0,5 dl grädde
2 msk mjöl
1 tsk vanilj

Nyp snabbt ihop smöret och de torra ingredienserna till bottnen. Knåda  sist in äggen.
Låt vila i plastpåse 1 timme i kylskåpet.
Tryck ut degen i en långpanna och nagga degskalet. Förgrädda  10 min. i 175° varm ugn.

Fyllningen: hacka nötterna grovt. Smält smöret i en kastrull, rör ner alla de övriga ingredienseran samt nötterna. Låt allting smälta ihop, men det får absolut inte koka, för då får du en hård kola som du biter sönder dina tänder på ! Bred försiktigt ut smeten över pajskalet och grädda ytterligare 10 min. eller tills den har fått en vacker gyllenbrun färg.

"DRÖJ INTE MED ATT BEUNDRA TRÄDETS BLOMMOR-EN STORMVIND KAN RYCKA BORT DEM UNDER NATTEN"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0