Nötkolakaka
Botten:
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g smör
2 ägg
Fyllning:
300 g blandade nötter
3 dl socker
0,5 dl sirap
150 g smör
0,5 dl grädde
2 msk mjöl
1 tsk vanilj
Nyp snabbt ihop smöret och de torra ingredienserna till bottnen. Knåda sist in äggen.
Låt vila i plastpåse 1 timme i kylskåpet.
Tryck ut degen i en långpanna och nagga degskalet. Förgrädda 10 min. i 175° varm ugn.
Fyllningen: hacka nötterna grovt. Smält smöret i en kastrull, rör ner alla de övriga ingredienseran samt nötterna. Låt allting smälta ihop, men det får absolut inte koka, för då får du en hård kola som du biter sönder dina tänder på ! Bred försiktigt ut smeten över pajskalet och grädda ytterligare 10 min. eller tills den har fått en vacker gyllenbrun färg.
"DRÖJ INTE MED ATT BEUNDRA TRÄDETS BLOMMOR-EN STORMVIND KAN RYCKA BORT DEM UNDER NATTEN"
Kommentarer
Trackback