Succékaka
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2724292/images/2011/succekaka-003_164648782.jpg)
Denna kakan gör sej väl förjänt av namnet, så smarrig !
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl cacao
2 dl vetemjöl
1 tsk vanilj
1 tsk bakpulver
Glasyr:
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad
100 g smör
Garnering: rostade mandelspån
Smält smöret i en kastrull, rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör samman mjöl,cacao, bakpulver och vaniljsocker och rör ner detta i smörblandningen.
Läg ett bakplåtspapper i en ugnsform ca 33 x 23 cm. Bred ut smeten och grädda i 175° ugn 15-20 minuter.
Låt kakan svalna något innan den vänds upp och ner på ett skärbräde och bakplåtspappret lossnas.
Till glasyren rör man ihop alla ingredienserna i en kastrull, förutom smöret. Koka på svag värme till en seg konsistens, ca 20 min. Dra kastrullen av plattan och klicka i smöret och rör till en glansig massa. Den är rätt så lös, men stelnar till om en stund, man kan påskynda genom att ställa den kallt.
Bred glasyren på den kalla kakan och strö på mandelspån.
"ÖVERALLT ÄR VI HÄNVISADE TILL OSS SJÄLVA, VI SKAPAR ELLER FINNER VÅR EGEN LYCKA "
Kommentarer
Trackback