Julstjärnor

 
Julstjärnor, eller som de heter i Finland - jultårtor. Enkla att göra med köpt smördeg och plommonmos eller sylt.
Även om jag är en "baknörd" så ställer jag mej inte och gör en egen smördeg.
Du behöver alltså: 1 paket djupfrysta smöregsplattor, plommonmos, 1 ägg till pensling
Gör så här:
Låt smördegsplattorna tina ca 15 minuter i rumstemperatur. Skär med en vass kniv eller sporre i fyrkantiga rutor, ca 15x15 cm. Skär ett snitt in från varje hörn mot mitten, ca 4 cm långt. Lägg på 1 msk av plommonmoset och vik sedan upp flikarna så de bildar en "vindflöjel". Tryck till i mitten så att de håller ihop.Pensla bakverken med uppvispat ägg. Grädda i 200 ° varm ugn, i ca 10 minuter, eller tills de rest sej och fått en gyllenbrun färg.  Pudra över lite florsocker innan servering. Går utmärkt att frysa.
 
"TÄNK PÅ ATT FRÄMLINGAR ÄR VÄNNER DU ÄNNU EJ MÖTT" Dalai Lama
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0