Saftig chokladkaka
5 ägg
5 dl socker
250 g smör
6,25 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
2,5 dl kaffe/mjölk
Fuktning:
5 msk smör
5 msk socker
5 msk mjölk
5 msk vaniljsocker
Smält smöret och låt det svalna. Vispa under tiden ägg och socker vitt och poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner det i äggsmeten, växelvis med smöret och kaffet/ mjölken.
Grädda i en kakform modell större, eller en liten ugnsform, i 175°, ca 40 minuter.
Rör ihop allt till fuktningen i en kastrull och låt det få ett uppkok. Gör några hål med en sticka i den varma gräddade kakan och häll över blandningen. Låt kakan stå kallt tills nästa dag.
"I DON´T NEED YOUR ATTITUDE, I´VE GOT ONE OF MY OWN"
Kommentarer
Trackback