Rulltårtsbakelser
En helt vanlig rulltårta som man kan piffa upp med lite färgad grädde och bär.
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 dl grädde eller mjölk
ca 2 dl valfri sylt
vispgrädde
hushållsfärg
ev. strössel
bär eller frukt
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, blanda ner bakpulver och grädde och fortsätt vispa. Rör sist ner vetemjölet med en slickepott.
Lägg ut ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och vik opp kanterna ca 1 cm. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen på 225 ° ca 8 min.
Strö ca 2 msk socker över den varma kakan och vänd över den på ett nytt bakplåtspapper. Lossa det gamla pappret försiktigt. Bred sylt över den varma kakan, rulla ihop från långsidan. Lägg rulltårtan med skarvet nedåt och låt den kallna.
Vispa grädden med hushållsfärgen. Skär rulltårtan i ca 5 cm bitar, ställ dem på högkant och spritsa på grädden. Dekorera med bär eller frukt.
"LYCKAN ÄR FÖR ENKEL FÖR ATT VI SKA FÖRSTÅ DEN" / Ulf Lundell
Kommentarer
Trackback