Snurretårta



En enkel, snabbgjord och lite annorlunda tårta, gjord på rulltårtsbottnar.



...och så här ser den ut när man skär upp den.

Botten:
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g mascarpone
1 dl blåbärssylt
0,5 dl socker

Sätt ugnen på 200°
Vispa ägg och socker till vitt skum. Blanda  mjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Bred ut den på plåt klädd med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på papper. Dra bort gräddningspapperet och låt kakan kallna.
Vispa under tiden grädde och mascarpone till en fast konsistens. Blanda sedan i sylt och socker. Skär kakan i 6 längsgående remsor, 4-5 cm breda. Bred hälften av fyllningen på remsorna. Rulla ihop en remsa som en kanelbulle och ställ den mitt på ett tårtfat. Fortsätt att linda de övriga remsorna i spiral runt, runt till en jämn  rund kaka. Täck kakan med resten av fyllningen, eller med grädde .Garnera valfritt.


"NÄR EN KVINNA LÄMNAR EN MAN HAR HON ANTINGEN FÅTT NOG AV HONOM-ELLER INTE NOG" Marcel Aymé


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0