Moccatårta

 
Marängbottnar:
6 äggvitor ( 2 dl)
3,5 dl socker
 
Moccakräm:
0,5 dl bryggmalet kaffe
1,5 dl vatten
250 g smör
3 äggulor
1 dl florsocker
 
Garnering:
1 påse rostade mandelspån
kaffepulver
 
Markera på bakplåtspapper 3 runda bottnar ca 22 cm i diameter.
Blanda vitor och socker i en stor bunke, ställ den i en kastrull med kokande vatten.Se till att bunken sluter tätt mot kastrullkanten och vispa tills marängsmeten blir tjock och fast.
Spritsa eller bred ut marängen på markerat papper på plåten.
Sätt in plåtarna på en gång i ugnen. Skifta plats ett par gånger under gräddningen som tar ca 2 timmar.
Låt gärna bottnarna stå kvar på eftervärme när de är färdiggräddade.
 
Brygg kaffet och låt det kallna.
Rör smör och florsocker, tillsätt gulorna ett i taget.
Häll i kaffet och blanda till en fin smet.
 
Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred också kräm på sidorna och ett tunt lager ovanpå.
Strö den flagade rostade mandeln runt kanten.
Spritsa ett vackert gallermönster överst på tårtan och sikta kaffepulver över.
 
Tårtan går utmärkt att frysa !
 
 
" I EN VÄRLD DÄR DU KAN BLI VAD DU VILL, VAR DEJ SJÄLV" !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0