TIRAMISÚ
3 dl stark espresso
3 msk amaretto mandellikör
300 g savoiardikex
2 äggvita
4 äggula
1 dl socker
2 dl vispgrädde
500 g mascarpone
rivet skal av 1 apelsin
Koka kaffet och låt det kallna, blanda i likören.
Vispa äggvitorna hårt och ställ åt sidan. Vispa grädden hårt i en annan skål. I en tredje skål vispas äggula och socker. Blanda ner det rivna apelsinskalet i äggblandningen, sedan röres mascarponen i och sist grädden. Vispa ihop med elvisp. Sist rör man varsamt ner den uppvispade äggvitan.
Lägg ut savoiardikexen i ett lager i en form på ca 20x25 cm. Skeda över hälften av kaffe-likörblandningen. Bred hälften av krämen över . Lägg på ytterligare ett lager kex och skeda över resterande kaffe. Bred över resten av krämen. Låt stå och dra i kylen, gärna över natten. Innan servering pudras lite kakaopulver på.
"HAPPINESS IS NOT A DESTINATION. IT IS A WAY OF LIFE"