TIRAMISÚ

 
Det finns lika många recept på tiramisu som det finns kockar och jag har provat mej fram till den här som jag tycker är den absolut godaste och därför vill jag dela med mej av den.
 

3 dl stark  espresso

3 msk amaretto mandellikör

300 g savoiardikex

2 äggvita

4 äggula

1 dl socker

2 dl vispgrädde

500 g mascarpone

rivet skal av 1 apelsin

Koka kaffet och låt det kallna, blanda i likören.

Vispa äggvitorna hårt och ställ åt sidan. Vispa grädden hårt i en annan skål. I en tredje skål vispas äggula och socker. Blanda ner det rivna apelsinskalet i äggblandningen, sedan röres mascarponen i och sist grädden. Vispa ihop med elvisp. Sist rör man varsamt ner den uppvispade äggvitan.

Lägg ut savoiardikexen i ett lager i en form på ca 20x25 cm. Skeda över hälften av kaffe-likörblandningen. Bred hälften av krämen över . Lägg på ytterligare ett lager  kex och skeda över resterande kaffe. Bred över resten av krämen. Låt stå och dra i kylen, gärna över natten. Innan servering pudras lite kakaopulver på.

 

"HAPPINESS IS NOT A DESTINATION. IT IS A WAY OF LIFE"

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0