Aprikosbitar med vit choklad

 

Botten.
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
½ dl havreflingor

Ovanpå:
1 burk ( 420 g ) aprikoser
1 dl apelsinmarmelad
200 g vit choklad
1 ½ dl hackade hasselnötter

 

Rör smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda i en skål för sig vetemjöl. potatismjöl och bakpulver.
Häll först mjölblandningen i den vispade ägg och smörblandningen och därefter havregrynen.
Klä en ca 20-30 cm stor rektangulär form med bakplåtspapper.
Bred ut smeten i formen.
Grädda längst ner i ugnen i 175° ,ca 20 minuter.
Låt bottnen svalna.

Ovanpå:
Mosa de avrunna aprikoserna och blanda med marmeladen.
Bred blandningen på kakbottnen.
Hacka chokladen i bitar och
kör den i micron på full effekt  ca 1 minut.
Rör om då och då.
Häll den smälta chokladen över fruktlagret och jämna ut chokladen med en kniv.
Strö genast hackade hasselnötter över.
Låt chokladen stelna något och skär därefter kakan i bitar.
 
" I´M PROUD TO BE DIFFERENT. IT´S THE BEST THING ABOUT ME"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0